Praktyczny poradnik z gotowymi zaleceniami żywieniowymi
W publikacji znajdziesz m.in. gotowe diety dostosowane do schorzenia i wieku dziecka oraz spis atrakcyjnych dla dzieci dań, które składają się z ogólnodostępnych produktów i są łatwe do przygotowania w domu. Poradnik zawiera płytę CD z materiałami w wersji elektronicznej (wersja optymalna), a także opracowane i wydrukowane zalecenia żywieniowe dla dzieci chorych. W ramach prenumeraty otrzymujesz także dostęp do portalu internetowego, w którym w dowolnym miejscu i czasie znajdziesz interesujące Cię informacje.
Dzięki formie naszej publikacji zaoszczędzisz czas, przekazując rodzicom małych pacjentów gotowe zalecenia żywieniowe dla dzieci w formie drukowanej bądź elektronicznej. To również szansa na usystematyzowanie swojej wiedzy oraz uzyskanie dostępu do stałych wytycznych dotyczących żywienia dzieci chorych. Autorami publikacji są cenieni i doświadczeni eksperci: prof. dr hab. n. med. Piotr Albrecht, dr n. o zdr. Aleksandra Pituch-Zdanowska oraz dietetyk mgr Agnieszka Bandura.
Zawartość
- Zalecenia dietetyczne dla kobiet karmiących piersią zgodnie ze Stanowiskiem Grupy Ekspertów w sprawie zaleceń żywieniowych dla kobiet w okresie laktacji
- Dzienny schemat żywienia dziecka karmionego naturalnie oraz dziecka karmionego sztucznie – jak określić ilość i częstość posiłków, rozszerzanie diety
- Żywienie jako profilaktyka chorób cywilizacyjnych
- Żywienie wcześniaków po opuszczeniu szpitala
- Nietolerancje i alergie pokarmowe – wytyczne zgodnie ze Stanowiskiem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego 2012
- Choroby układu pokarmowego
- Cukrzyca, nadwaga i otyłość
- Żywienie dzieci z chorobami układu krążenia – wady wrodzone serca oraz niewydolność serca
- Zasady żywienia dzieci z chorobami endokrynologicznymi
- Niedokrwistości
- Żywienie w przewlekłych chorobach nerek
- Wybrane zaburzenia neurologiczne
- Choroba oparzeniowa
- Zaburzenia odżywiania
- Mnogie obrażenia ciała
- Żywienie w chorobach nowotworowych
- Zespół nerczycowy
- Żywienie parenteralne
Pobierz fragment publikacji

Celiakia – rozpoznanie i dieta. Pobierz materiał zawierający:
- Opis schorzenia
- Rozpoznanie
- Powikłania
- Choroby współistniejące
- Opis diety
- Produkty zalecane i przeciwwskazane
- Wskazówki czytania etykiet produktów spożywczych
- Wskazówki dotyczące gotowania
Portal
Decydując się na zakup publikacji, otrzymasz dostęp do opracowania w wersji elektronicznej.
Wybierz swoją wersję

- Drukowana publikacja w praktycznej formie segregatorowej
- Roczny dostęp online do serwisu www.dietywpediatrii.pl
- Limitowany dostęp do e-wydania publikacji
- Dodatkowe materiały multimedialne

- Drukowana publikacja w praktycznej formie segregatorowej
- Roczny dostęp online do serwisu www.dietywpediatrii.pl
- Nielimitowany dostęp do e-wydania publikacji
- Dodatkowe materiały multimedialne
Wybierz swoją wersję
Liczba stron
Ponad 1000
Liczba aktualizacji w roku
4
Koszt aktualizacji
Koszt jednej aktualizacji w wersji podstawowej wynosi 219,50 zł netto.
Format
A4
Dodatki
Materiały multimedialne na płycie
Aktualizacje ukazują się w miesiącach:
luty, maj, sierpień, listopad
Najczęściej zadawane pytania:
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu
Liczba stron
Ponad 1000
Liczba aktualizacji w roku
4
Koszt aktualizacji
Koszt jednej aktualizacji w wersji podstawowej wynosi 219,50 zł netto.
Format
A4
Dodatki
Materiały multimedialne na płycie
Aktualizacje ukazują się w miesiącach:
luty, maj, sierpień, listopad